Notícies
Lliurament del premi Drac Alat del Museu Arxiu a Salvador Grau i Tort

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador GrauEl dissabte 7 de juliol en el marc de les Jornades de debat naturalista va tenir lloc l´acte de lliurament del Premi Drac Alat a títol pòstum a en Salvador Grau i Tort per la seva implicació i dedicació al Museu Arxiu de Vilassar.

En Salvador va col.laborar amb el Museu Arxiu durant 36 anys vinculat a les seccions d´arqueologia, història i ciències naturals i formant part dels òrgans de govern de l´Organisme Autònom. Impulsor del treball per objectius va aportar sempre una visió estructurada de la defensa i promoció del patrimoni natural i històric de Vilassar.
Més enllà del Museu en Salvador Grau va estar vinculat a Vilassar col.labrant en diferents entitats i essent un referent del tractament de l´entorn natural de la nostra comarca i del nostre país. Els darrers anys va coordinar el Consell de la Vila de Vilassar sent-ne el vice-president.

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

L´acte de lliurament va tenir lloc a la Biblioteca de can Manyer ja que el Museu Arxiu acull temporalment una exposició que no permetia donar cabuda a tots els col.laboradors, amics i familiars que es van aplegar per recordar la figura d´en Salvador. Enric Ortega, director del Museu va donar la benvinguda als assistents fent una explicació de la vinculació d´en Salvador amb el Museu Arxiu. L'historiador local, Josep Samon, va parlar de les seves vivències al costat d´en Salvador després de molts anys de projectes compartits.
Tot seguit, l'alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, va fer el lliurament del Premi Drac Alat a la família d'en Salvador. La seva vídua, l'Àurea Loire, va pronunciar unes paraules emocionades de record cap a la seva figura.

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

Lliurament del premi Drac Alat a Salvador Grau

L´acte es va cloure amb la intervenció d´en Benet Oliva, president del Museu Arxiu, remarcant que el lliurament del Drac Alat s´havia emmarcat en unes jornades de debat, diagnosis i plantejament de futur del medi natural, un espai ideal per fer el reconeixement a la tasca desenvolupada durant 36 anys per part d´en Salvador. Per últim, l´alcalde es va adreçar als assistents remarcant l´aportació de persones que, com en Salvador, ofereixen el seu temps i tot el seu coneixement en pro del bé comú, gràcies a la seva tasca i a la de molt altra gent el Museu segueix essent un motor de l´activitat patrimonial de Vilassar.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 9 de juliol de 2018
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web