Vilassar acull el II Simposium In Maritima dedicat al llegat medieval de la nostra comarca

II Simposium In MaritimaEl passat dissabte 30 de juny es va celebrar al Biblioteca can Manyer el II Simposium In Marítima amb les inscripcions exhaurides. El Simposium, organitzat pel Museu Arxiu de Vilassar, l’assocaiciķ Maresme Medieval i l’Arxiu Comarcal del Maresme va tenir com a temātica principal els “Masos, masies i bordes: activitats agrāries i elements patrimonials”.

Després de la benvinguda a cārrec del president del Museu Arxiu Benet Oliva, Alexis Serrano director de l’Arxiu Comarcal del Maresme va remarcar la importāncia d’aquests fōrums comarcals i va tancar la presentaciķ en Joaquim Graupera, director del Simposium agraint als presents la seva participaciķ.

II Simposium In MaritimaII Simposium In Maritima


El Simposium va comptar amb les pončncies marc de Xavier Soldevila que va parlar dels “Masos a la Marina de la Selva entre el 1200 i el 1500 “ i la del vilassasenc Dr. Pere Benito i Monclús sobre “El mas catalā com a estructura senyorial: canvis i continuītats al llarg de l’Edat Mitjana”.

La Jornada es va tancar amb les aportacions de vuit comunicacions que tractaven, temāticament, diferents aspectes del patrimoni medieval del Maresme.
Amb aquesta segona ediciķ, el certamen In Maritima s’ha consolidat com un espai d’intercanvi i coneixement del llegat medieval de la nostra comarca.

Informaciķ publicada el 3 de juliol de 2018