L'Ajuntament prioritza l'atenciˇ al p˙blic de forma telef˛nica i telemÓtica

avisA partir d’aquest divendres 13 de marš, i mentre estigui activat el Pla Procicat de malalties emergents pel coronavirus SARS-CoV-2,  l’Ajuntament prioritza l’atenciˇ al p˙blic de forma telef˛nica i telemÓtica.

NomÚs s’atendran presencialment aquelles gestions amb carÓcter urgent i que no puguin realitzar-se ni per telŔfon ni digitalment, prenent les mesures preventives dictades per les autoritats sanitÓries. Per aquest motiu, qui vulgui fer consultes a qualsevol servei municipal, ha de trucar al telŔfon 93 753 98 00 o bÚ enviar un correu electr˛nic a oac@vilassardedalt.cat.

Per la resta de gestions, t
eniu el registre electr˛nic disponible les 24 hores del dia. TambÚ posem a la vostra disposiciˇ un servei d’assistŔncia en la tramitaciˇ electr˛nica que us ajudarÓ a realitzar els trÓmits electr˛nics. Per fer-lo servir truqueu al 930 267 225 (de 8h a 20h) o envieu un correu electr˛nic a: oac360@vilassardedalt.cat.

En cas de necessitar informaciˇ o realitzar una consulta, us oferim el servei de cita prŔvia trucant al telŔfon de l’Oficina d’Atenciˇ a la Ciutadania: 93 753 98 00.


Informaciˇ publicada el 13 de marš de 2020