Avui és el Dia universal dels drets dels infants

Última revisió 20-11-2020 12:24
20/11/2020

El 20 de novembre es commemora el Dia Universal dels Drets de l'Infant i Vilassar hi posa l'accent amb una sessió especial del Consell d'Infants aquest dilluns i activitats de sensibilització.

Avui dia 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets de l’Infant. Aquesta data commemora l’aprovació del tractat internacional que a l’any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets de l’Infant. La Convenció és la primera llei internacional sobre els drets dels infants i és també el tractat de drets humans més ratificat de la història. Actualment l’han ratificat 196 països, entre els quals hi ha Espanya, que ho va fer l’any 1990. La CDI compta amb 54 articles que recullen els drets econòmics, socials, culturals, civils i polítics de tots els infants, i el seu compliment és de caràcter obligatori per a tots els estats signants.

A Vilassar de dalt es commemora aquesta jornada diverses activitats: el Consell d’Infants treballarà sobre els drets en la sessió del pròxim dilluns 23 de novembre; l'equipament de Les Escoles ha fet visibles els drets dels infants durant aquesta setmana amb una exposició a les parets de l’edifici; i les XXSS de diversos serveis municipals (la Biblioteca can Mayer o l'Espai Jove) dediquen el dia d'avui a la visibilització dels drets dels infants. 

Drets dels infants
Drets dels infants