Portada:Atenció Social
Atenció Social

SERVEIS BÀSICS D´ATENCIÓ SOCIAL

Els serveis socials tenen com a finalitat assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la seva vida mitjançant la cobertura de les seves necessitats personals bàsiques i de les necessitats socials, en el marc de la justícia social i del benestar de les persones.

Els serveis socials s'adrecen de manera especial a la prevenció de situacions de risc, a la compensació de dèficits de suport social i econòmic i de situacions de vulnerabilitat i de dependència.

El Sistema Català de Serveis Socials estructura la seva xarxa i el seu funcionament en dos nivells d'atenció:
- Els Serveis Bàsics d'Atenció Social
- Els Serveis Socials d'Atenció Especialitzada

Els Serveis Bàsics d'Atenció Social són de competència municipal i constitueixen el punt d'accés més immediat dels ciutadans i el primer nivell d´atenció a tot el Sistema de Serveis Socials.

Què fan els Serveis socials Bàsics:

•    Detectar i prevenir les situacions de risc socials o exclusió.
•    Rebre, analitzar i fer propostes d'actuació en relació a les demandes i necessitats socials dels ciutadans del seu territori.
•    Informar, orientar i assessorar als ciutadans en relació als recursos i prestacions socials existents per tal d'abordar les seves necessitats.
•    Aplicar tractaments de suport i acompanyament a persones, famílies o grups amb dificultats.
•    Tramitació i seguiment de programes que requereixen la seva intervenció (serveis d´atenció domiciliària, programa de la Renda Mínima d´Inserció, suport a les famílies, etc.).
•    Desenvolupar programes de treball social grupal i comunitari per tal d'abordar problemàtiques que afecten a un conjunt d'individus o a tota una comunitat.
•    Tramitació de propostes de derivació als serveis socials especialitzats en aquells casos que ho requereixen (centres residencials de gent gran, equips d'atenció a la infància i adolescència en risc -EAIA-, cases d'acollida de dones maltractades, etc.).
En definitiva, Serveis Bàsics d'Atenció Social atenen en un primer nivell totes les demandes i necessitats socials del ciutadans, fent un primer diagnòstic i pla d'actuació, i aplicant els programes i recursos a l'abast. Quan la problemàtica o necessitat supera les seves possibilitats d'intervenció, deriven el cas als serveis especialitzats.

És important destacar el seu caràcter polivalent, i per tant atenen a tots els grups de població (gent gran, disminuïts, infància, etc.) i tot tipus de problemàtiques (econòmiques, en relació a l'habitatge, de tipus laborals, en relació a la salut, disminucions i toxicomanies, malalties mentals, dificultats en l'aprenentatge, inadaptació social, maltractaments i violència familiar, etc.)


SERVEIS  BÀSICS D'ATENCIÓ SOCIAL:

EBAS
L'Ajuntament de Vilassar de Dalt, disposa d´un Equip Bàsics d'Atenció Social (EBAS), format per un equip interdisciplinari i composat com per un treballadora social, un educador social i una administrativa i ubicat al c/Mestra Viladrosa 7.

Serveis d´Atenció Domiciliaria (SAD)
L´objectiu principal del SAD és el d´aportar solucions, en el propi entorn familiar, a aquelles persones que per edat, malalties o accidents presenten cert grau de dependència funcional, psicològica i/o social. El servei ofereix els recursos adients per a cobrir les expectatives i  necessitats dels seus usuaris.

Centre Obert
Es tracta d´un servei diürn adreçat a infants de 11 a 16 anys en el que es realitzen tasques preventives, fora de l´horari escolar, que donen suport, estimulen i potencien l´estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l´adquisició d´aprenentatges bàsics i d´esbarjo i compensen les deficiències socioeducatives de les persones ateses.

C/ Camí de Mataró, 10
Telèfon:
93 750 90 16
Horari

De dilluns a divendres de 9 h a 14 h.
Dijous de 16:30 h a 19:30 h.

DESTACATS

Lliurament xecs sorli i HumanaL'empresa Sorli i Humana Fundación Pueblo para Pueblo han fet una aportació econòmica de 3.445 euros a l'Ajuntament que es destinaran a la compra d’aliments de primera necessitat per a famílies sense recursos del municipi.

Consol carbonellEl consistori lamenta profundament la pèrdua de la vilassarenca Consol Carbonell que va morir el passat dilluns 19 de juny. Carbonell va ser una persona compromesa amb el món associatiu, cultural i educatiu de Vilassar. Una pionera de l'ensenyament en català, amb gairebé 40 anys com a mestre a l'escola Sant Jordi, actriu de l'elenc del Casal i vinculada a l'acció cultural i política de la vila.

Projecte comunitari cloendaDes del mes de gener, els alumnes de 4t d´ESO de l’IE Sant Jordi i els Serveis Socials municipals van renovar el compromís de participar en el projecte comunitari impulsat per la Generalitat de Catalunya. Un projecte basat a compartir habilitats i experiències entre joves i gent gran i que el passat dimarts 20 de juny va celebrar la festa de cloenda.

conveni Sorea 2017L’Ajuntament i l’empresa SOREA han renovat el conveni a través del qual SOREA fa una nova aportació econòmica de 5.000€ que es destinaran a ajudar persones que no poden pagar els rebuts l’aigua. La subvenció s’atorgarà des de Serveis Socials.    

homenatgeAquest dissabte 10 de juny, el Parc de can Rafart va acollir la festa d'homenatge a la gent gran de Vilassar de Dalt. A banda d'un berenar per a tots els assistents, l'acte va comptar amb un reconeixement especial als vilassarencs i vilassarenques que aquest 2017 celebren 90 anys.

Festa càncer 17Amb el càncer de còlon com a eix temàtic, les Jornades contra el càncer van arribar el passat cap de setmana a la seva 22a edició. Organitzades per l'Associació Vilassar de Dalt contra el càncer amb el suport de més de 300 voluntaris, les jornades van tancar amb una recaptació provisional de més de 57.000€.

Festa gent granCom és tradició, Vilassar de Dalt celebra la festa anual d'homenatge a la gent gran pels volts de la Segona Pàsqua. Aquest any serà el dissabte 10 de juny a la carpa de can Rafart.

 
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web