NotÝcies
L┤Ajuntament busca noves mesures per posar fre a l┤excÚs de velocitat

senyal pedag˛gicL’Ajuntament s’ha dotat d'un radar informatiu de velocitat no sancionador, per advertir als conductors de mantenir una velocitat adequada. Aquest senyal pedag˛gic avisa en vermell quan se supera la velocitat permesa i en verd quan se circula adequadament. Aquesta Ús una nova mesura que s’emmarca dins el Pla Local de Seguretat ViÓria elaborat pel Servei CatalÓ de TrÓnsit i que tÚ per objectiu fonamental la reducciˇ, ja baixa,de  l’accidentalitat i la prevenciˇ de sinistres.

El radar pedag˛gic s’instal•larÓ de forma rotat˛ria en diferents punts conflictius del municipi per tal d’extreure’n indicadors que permetran a l’ajuntament tenir dades objectives sobre el nombre de vehicles, hores de mÚs trÓnsit i velocitat de circulaciˇ. El perÝode proves va comenšar a l’Avinguda Santa Maria i les dades que se n’han extret sˇn les segŘents:  

- Han passat diÓriament 1.927 vehicles (707.005 vehicles l’any)
- Les puntes de velocitat s’han donat a les franges compreses entre les 09 h i les 10h i entre  les 17 h i 18 h que correspon a les entrades i sortides de les escoles.
- La velocitat mitjana ha estat de 28 km/h (en una via de 30 km/h). De tots els vehicles n’hi ha hagut un que ha excedit el lÝmit de velocitat circulant a 76km/h.

Es conclou, en base a les dades objectives, que l’Avinguda Santa Maria (cru´lla amb c/Barcelona) es una via segura, on la majoria de conductors respecten el lÝmit de la velocitat permesa. De les 115.737 lectures realitzades (per cada vehicle es fan unes 3 o 4 lectures), nomÚs un 32,97% ha excedit la velocitat marcada de 30 km/h, tot i que l’excÚs registrat no suposa un risc greu sinˇ que es troba dins dels parÓmetres normals.

A partir d’ara, i amb l’adquisiciˇ definitiva del senyal pedag˛gic per part del consistori, s’instal•larÓ en diferents punts del municipi:

- Riera de Targa / Barri del Pi
- Riera de Targa / can Robinat
- Riera de Targa / can Rafart
- Riera de Targa / MarquŔs de BarberÓ
- Av. Sant SebastiÓ
- CamÝ de Matarˇ (La Fornaca)
- Av. LluÝs Companys (PP12)
- CamÝ Pla de Vilassar
- C/ Sot d’en Pi
- Av. Comptal
- C/ Pius XII
- C/ Mn. Josep Mas


Les dades que s’obtinguin serviran a l’ajuntament per valorar la posada en marxa de mesures concretes com sˇn les bandes reductores, les plataformes elevades, la possibilitat de canviar la velocitat establerta o semÓfors per disminuir l'excÚs de velocitat en els punts on sigui necessari.  

Aquestes accions, prioritÓries per l’equip de govern, s’emmarquen dins el Pla de Seguretat ViÓria 2016/17 que ha de servir per reduir l’actual nivell de risc amb l’objectiu fonamental de reduir el, ja baix, nombre de sinistres amb vÝctimes i fer de Vilassar una vila mÚs segura.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informaciˇ publicada el 7 de juny de 2017
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaša de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versiˇ m˛bil del web