Notícies
La Flama del Canigó marca l'inici de la revetlla de Sant Joan a Vilassar
La Flama del Canigó va arribar puntualment a Vilassar el passat divendres 23 de juny al vespre de la mà del Club de Fondistes i del Club Sensacions. La Flama, un any més, va servir per encendre les fogueres de Sant Joan i donar la benvinguda a l'estiu.

Una comitiva encapçalada per l'alcalde, Xavier Godàs, va rebre els portants de la Flama - el Club de Fondistes i Sensacions- a l'Ermita de Sant Sebastià per anar tots junts fins al parc de can Rafart on van encendre la gran foguera preparada per a la celebració de la revetlla de Sant Joan. 

Flama del Canigó 2017

Flama del Canigó 2017

Flama del Canigó 2017

Flama del Canigó 2017

Abans de l'encesa es va llegir el missatge i el manifest d'Òmnium Cultural d'aquest 2017.

Flama del Canigó 2017

Flama del Canigó 2017

La Flama del Canigó

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la identitat catalana. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.
La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així començ, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 26 de juny de 2017
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web