Notícies
La Biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt rep el Premi Puig i Cadafalch del Maresme

Premis Puig i CadafalchLa Biblioteca Can Manyer ha estat guardonada amb el Premi Puig i Cadafalch del Maresme, un premi convocat per l'Ajuntament de Mataró que reconeix la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic que s'ha fet a la comarca. El regidor de Territori i Promoció, Benet Oliva va recollir el guardó en un acte celebrat dissabte a la Casa Coll i Regàs de Mataró.

La Casa Coll i Regàs de Mataró va acollir, dissabte, l'acte de lectura dels veredictes i lliurament de guardons de la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, del 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme i de la 5a Mostra d´Arquitectura del Maresme, tres certàmens que tenen per objecte posar en valor la bona feina realitzada en el camp de l´arquitectura a Mataró i a la comarca.

La Biblioteca Can Manyer va ser guardonada amb el Premi Puig i Cadafalch del Maresme que va néixer el 2014 a iniciativa de l'Ajuntament de Mataró per reivindicar la millor obra de recuperació de patrimoni al Maresme i està dedicat a Puig i Cadafalch, pioner en la restauració i la recuperació del patrimoni arquitectònic. La Biblioteca de can Manyer - projectada pels arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré, promoguda per l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i construïda per l'empresa Invaur /Atyca - va ser escollida guanyadora d'entre totes les obres presentades a la 5a Mostra d'Arquitectura del Maresme. El regidor de Territori i Promoció, Benet Oliva va recollir el guardó en un acte celebrat dissabte a la Casa Coll i Regàs de Mataró.

Premis Puig i Cadafalch

Premis Puig i Cadafalch

No és el primer cop que el patrimoni arquitectònic de Vilassar és reconegut en aquest certamen. L'edifici de vivendes de Can Sabatés, promogut per Viserma i dissenyat per l'arquitecte Arturo Frediani i Sarfati ja va obtenir el Premi d'edificis d´habitatges plurifamiliars de promoció pública a la 3a Mostra d´Arquitectura del Maresme. I en la 2a edició van rebre el guardó els Forns Romans de La Fornaca.

D'altra banda i en el mateix acte es van premiar dos arquitectes vilassarencs, Jordi i Marc Peralta, pels seus projectes sobre la recuperació de la Muralla d’en Titus de Mataró en una aposta per la regeneració urbana, la revitalització del centre històric de la ciutat i la recuperació del patrimoni de la muralla:

- L’adarb de Migjorn, dels arquitectes Jordi Peralta i Alexandra Quesada.

- Obrint pas de Santa Anna a Can Xammar, dels arquitectes Xavier Pous, Marc Peralta, Marta Salomó i Gaspar Bosch.

germans Peralta

Els treballs participants a la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, el 2n remi Puig i Cadafalch del maresme i la 5a Mostra d´Arquitectura del Maresme es poden veure en una exposició al Centre d´Art del Museu de Mataró Ca l´Arenas (carrer d´Argentona, 64) fins al 10 de desembre.
La mostra es pot visitar els divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d´11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges d´11 a 14 h.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 13 de novembre de 2017
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web