Notícies
Una garlanda de desitjos i plàstics per commemorar el Dia Internacional dels drets dels Infants

drets infantsAmb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants el 20 de novembre, el Centre Obert i l'Àrea d'infàncies, adolescència i joventut han elaborat una instal·lació realitzada amb plàstics reciclats i desitjos dels intants que es podrà veure a Les Escoles fins el divendres 24 de novembre.

El Centre Obert i l’Àrea d’Infàncies, Adolescència i Joventut han treballat amb un grup de joves la conscienciació sobre el medi ambient amb accions com ara escriure desitjos dels infants i  recollir plàstics que durant el dia 20 de novembre van penjar a les baranes de Les Escoles, espai on està ubicat el Centre Obert i el servei d’infància, adolescència i joventut. Aquest garlanda de plàstics i escrits, elaborada amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, estarà penjada la setmana del 20 al 24 de novembre.

drets infants


Manifest CNIAC: 20 de Novembre 2017


A l’assemblea extraordinària del CNIAC al 05/11/2017, amb motiu del dia internacional dels Drets dels Infants, hem redactat aquest manifest junt amb col•laboració dels consells territorials.
L’adolescència és el procés de transformació de infant a adult.
Els problemes que es plantegen són: les xarxes socials, la televisió, la comunicació amb la família, la falta de models a seguir, fer els problemes grans o exagerats, dependència de la tecnologia i les drogues (l’escapatòria dels problemes).
Les propostes per solucionar aquests temes són: fer mediacions amb l’institut, tenir espais per parlar i desconnectar fora i dintre de l’escola, conscienciar les responsabilitats, que t’ajudin a dependre de tu mateix i potenciar les xarrades sobre els problemes de l’adolescència.
La desigualtat monetària és molt present a la societat.
Els problemes que ens preocupen són: poca accessibilitat a la salut, l’educació i a la roba, marginació per culpa de no obtenir prous objectes, desigualtat a les escoles (no es poden pagar les colònies, llibres, material escolar...)
Les propostes que tenim per solucionar aquest problema són: podríem fer més beques de tots els tipus possibles (menjador, educació, activitats lúdiques...), també ens sembla que falten recollides de diferents coses de joguines, medicines, aparells electrònics... espais voluntaris gratuïts per fer extra escolars o classes de reforç, fer menjadors socials en bones condicions, ajudes socials, reutilitzar material escolar per no tenir que comprar-los cada any, fer orientacions cap a la seva situació emocional i saber tractar aquestes situacions, ajuda per aconseguir feina a qui ho necessiti, no excloure, crear més entitats de part de donació de diners o aliments i habilitats, millorar condicions de treball i sous.
També creiem molt necessari tenir espais on parlar i compartir la nostre opinió i sentiments.
Els problemes que són més freqüents són: No hi ha lloc per parlar de qualsevol tema, fer més activitats per parlar i conèixer gent, poca informació de on estan aquests espais i com funcionen.
Les propostes per millorar en tots aquests aspectes, em pensat que podrien ser: apuntar-se a casals, esplais, o diferents activitats per donar la nostre opinió, crear més consells d’infants, més espais per a joves, informar a les escoles d’on es troben i com funcionen aquests espais, a l’escola.
L’autoestima és molt important i volem fer saber els problemes que sens presenten: posar etiquetes a la gent fa que no puguis ser com ets tu i afecta a la teva autoestima, i també desconfies de tu mateix.
Per solucionar-ho presentem les següents solucions: fer més xerrades de la autoestima o jocs amb rere fons, i també debats o vídeos per veure diferents punts de vista d’aquest tema.
Les relacions socials, és el següent tema que sens presenta i creiem que te problemes però també solucions.
Els problemes que hem pensat són: Ens tanquem molt amb les noves tecnologies, i per això la gent no és relaciona molt.
Les propostes són: fer activitats amb diferents escoles del municipi per conèixer a més gent i fer rotar els grups de classe.
L’educació és un tema molt important per el futur de cada infant.
Els problemes que tenim són: que no tothom és pot permetre tenir una bona educació i tot esta molt relacionat amb els diners.
Les solucions són: atenció als nens amb dificultats, adaptar l’educació a tothom, actualitzar les aules, i reutilització de materials per no gastar tants diners.
La integració social als immigrants no sempre es del tot correcte.
Proposem una sèrie de problemes: l’ arribada no sempre es correcte, persones excloses per ser immigrants,...
Per solucionar-ho podríem: fer acollides, ajudar-los amb la llengua deixar que s’expressin, ajudar-los amb la nostre cultura i saber com acollir-los.
L’assetjament escolar es un tema difícil de tractar.
Els problemes freqüents són: no comunicar-ho a ningú per por.
I solucions: conscienciar des de ben petits, treballar des de l’empatia, i fer protocols a les escoles.
Aquests són els temes que ens preocupen als infants i esperem solucionar.


Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 22 de novembre de 2017
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web