Regidoria educació

Notícies
L'Ajuntament de Vilassar s'adhereix al manifest de Som Escola

som escolaL'Ajuntament de Vilassar s'adhereix al manifest de Som Escola que defensa la immersió lingüística com una garantia d’èxit en l’adquisició de la competència lingüística de les llengües d’ús social i rebutja tot atac que la posi en perill.

Somescola rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya. El model educatiu català és exitós i estimat, garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per a l'alumnat. Rebutgem l'intent de segregació dels infants per motiu lingüístic.

MANIFEST

Somescola rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya

Barcelona, 15 de febrer.- La plataforma Somescola rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya. En aquest sentit, aquest col·lectiu de més d’una cinquantena d’entitats del món educatiu, social, pedagògic, lingüístic i sindical de Catalunya alerten del perill que podria suposar per a la cohesió social que s’inclogui una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana. La plataforma recorda que el nostre model d’escola és un model compromès amb la cohesió social, exitós i estimat, garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat i assegura el coneixement de les dues llengües per part de l’alumnat.

Per tant, rebutgem l’intent de segregació dels infants per motiu lingüístic. L’escola catalana i el seu model d’integració lingüística ha fet un gran esforç en les darreres dècades per a acollir, des d’una perspectiva inclusiva, infants i joves vinguts de diferents cultures del món. Podem constatar que la immersió lingüística ha estat un factor important per a afavorir la cohesió social des d’una perspectiva intercultural i que aquest ha de continuar essent un dels puntals del model educatiu català. Somescola reitera el compromís amb l’escola catalana com a eina clau per a la
cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa a través del consens que hem construït els darrers 30 anys.FONT: https://www.somescola.cat/

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 23 de febrer de 2018
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web