www.vilassardedalt.org
Notícies

Inauguració exposició Ramon LlullDissabte a la tarda el jardí del Museu Arxiu va acollir la inauguració de l’exposició “Ramon Llull i l’encontre entre cultures”. Una mostra que ofereix un recorregut per la vida i l’obra del pensador mallorquí on es destaca el diàleg que va mantenir amb el món musulmà.

Aquesta exposició impulsada per l’Institut Europeu de la Mediterrània, l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà i l’Ajuntament de Vilassar posa en relleu la importància de la figura de Ramon Llull com un dels erudits més importants del Mediterrani. Ho fa aportant a l’exposició material documental inèdit de la família Llull que, trasmés de generació en generació, es troba dipositat a l’arxiu del Castell de Vilassar.

Exposició Ramon Llull

Exposició Ramon Llull

La benvinguda, davant una vuitantena de persones, va anar a càrrec del Sr. Semén Florensa, president de la Comissió Delegada de l’IEMED, de la Sra. Coral Cuadrada directora de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà que remarcà la importància de l’Arxiu com un dels fons patrimonials més destacats del nostre país. Els parlament els va tancar el Sr. Xavier Godàs, alcalde de Vilassar, felicitant-se perquè el nostre poble pugui acollir una mostra d’aquetes característiques. En acabat, els assistents van poder fer una visita guiada a càrrec del Comissari de la mostra el Sr. Albert Soler.

Inauguració exposició Ramon Llull

Inauguració exposició Ramon Llull

L’exposició, que ocupa les dues sales d’exposició del Museu Arxiu, reprodueix pergamins inèdits del fons Llull, i mostra d’una manera molt gràfica l’encontre entre cultures que representava la Mediterrània e l’època de Ramon Llull. Es podrà visitar tots els caps de setmana de juliol i tornarà a obrir les portes durant la Festa Major d’agost.

Informació publicada el 2 de juliol de 2018