www.vilassardedalt.org
Notícies

Jornada presentaciķ del Fons LlullEl Castell de Vilassar ha acollit aquest dimecres la Jornada científica “Mestre Ramon, els Llull i la Mediterrānia del seu temps” que ha servit per donar a cončixer per primer cop el catāleg del fons Llull de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberā. Una eina bāsica per l'estudi de la figura de Ramon Llull.

Una setentena de persones han participat aquest dimecres a la Jornada científica sobre Ramon Llull i la Mediterrānia que s'ha celebrat a la sala d'esdeveniments del Castell de Vilassar. Un acte que ha donat a cončixer el primer catāleg editat del fons Llull que recull 433 documents heretats de la família de Ramon Llull i que formen part de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberā.

Jornada presentaciķ del Fons LlullJornada presentaciķ del Fons Llull

La jornada ha comenįat a les 9 del matí amb la intervenciķ de Senén Florensa, president de la Comissiķ Delegada de l'IEMed, Coral Cuadrada, directora de l'Arxiu Marquesos de Santa Maria de Barberā i coordinadora del catāleg, Anna Fernández, directora de l'oficina CaixaBank de Vilassar i,  Xavier Godās, alcalde de Vilassar.

Jornada presentaciķ del Fons Llull

Jornada presentaciķ del Fons Llull

La sessiķ ha continuat amb diferents pončncies entre les que destaca la presentaciķ del llibre-catāleg a cārrec de Coral Cuadrada (Universitat Rovira i Virgili/ Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberā). També s'hi han pogut escoltar pončncies d'altres experts com Mohamed Ouerfelli (Universitat de Aix-Marseille), M. Dolores Lķpez Pérez, (Universitat de Barcelona), i Albert Soler, Joan Santanach i Simone Sari (Centre de Documentaciķ Ramon Llull, Universitat de Barcelona).

La jornada ha acabat amb una visita a "Raimundus, christianus arabicus. Ramon Llull i l´encontre entre cultures”, la mostra itinerant de l´IEMed que es pot veure des del 30 de juny al Museu de Vilassar.

Informaciķ publicada el 3 d'octubre de 2018