Notícies
Cop de Teatre estrena Equus al Teatre La Massa

EquusLa pertorbadora història d´Equus, de Peter Shaffer, arriba aquest octubre al Teatre La Massa de la mà de Cop de Teatre, la companyia vilassarenca encapçalada per Denis Fornés que, amb 7 anys de vida i 3 espectacles d´èxit ha portat a La Massa gairebé 5.500 espectadors.

Peter Shaffer va escriure Equus a principis dels anys 70 després de llegir a la premsa la inquietant història d´un crim macabra comès per un adolescent que va buidar els ulls a sis cavalls. A partir d´aquest fet, Shaffer fantasieja sobre les motivacions del jove. Amb la forma d´un thriller detectivesc, Equus escenifica les converses del psiquiatra Martin Dysart amb el jove Alan Strang i reflexiona sobre la moral i els tabús.

En el moment de la seva estrena, Equus va causar un gran enrenou tant pel seu contingut, com per la provocadora posada en escena; era la primera vegada que es veia un home despullat a l´escenari. 50 anys després, Equus continua sent tot un clàssic del teatre europeu aplaudit per la crítica i el públic, que s´estrenarà a Vilassar de Dalt, per primera vegada en català, adaptat per Pablo Ley.

Protagonitzada per Carles Fígols, Lluís Arruga,  Chatal Aimée, Mercè Rovira, Joan Raja, Blanca Valletbò i Andreu Lahoz, Equus està dirigida per Denis Fornés assistit per Bernat Muñoz, i compta amb la col•laboració del seu equip habitual: Martí Sancliment a la producció executiva, Aleix Vives i Emili Bosch a la composició musical, Berta Riera al disseny de vestuari, Glòria Peruga al disseny de maquillatge, Raquel Bonillo a vestuari i Ainoa Guilera i David Abrodos a l´escenografia i art.

La companyia Cop de Teatre afronta amb Equus el seu primer projecte professional. Després de fer residència a La Massa i fer-hi quatre prèvies els dies 20, 21, 27 i 28 d´octubre, l´espectacle s´estrenarà al Teatre Principal de Tarragona el 10 de novembre i farà temporada al Teatre Gaudí de Barcelona a partir del mes de març de l´any que ve.

Equus és una coproducció de Cop de Teatre i el Teatre La Massa. L´aportació del teatre al projecte és la cessió de l´espai i la taquilla a la companyia excepte un 10% de la recaptació del segon cap de setmana de representacions que es destinarà a l´Associació Vilassar de Dalt Contra el Càncer. Aquesta serà la primera vegada que un espectacle concebut i realitzat al teatre de la Massa de Vilassar de Dalt i amb un equip tècnic i artístic d´arrel local, girarà per tot el territori i farà estada a Barcelona.

Les entrades ja estan a la venda al web teatrelamassa.cat i a Can Baylach.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 10 d'octubre de 2018
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web