Notícies
Vilassar de Dalt, Ciutat Amiga de la Infància

Vilassar de Dalt ha rebut el segell de Ciutat Amiga de la Infància, atorgat per UNICEF. Aquest reconeixement significa construir un municipi a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.

Ciutat amiga de la infànciaEl passat 26 d'octubre, UNICEF, va reconèixer per primer cop Vilassar de Dalt com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI). Un reconeixement que promou UNICEF i està avalat pel Ministeri de Sanitat i Serveis Socials, l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i adolescència (IUNDIA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Ser Ciutat Amiga de la Infància implica construir un municipi a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.

En la VIII convocatòria de reconeixement de Ciutats Amigues de la Infància 2018-2020, 190 ciutats vetllen i promouen els drets dels infants, 122 municipis han rebut per primera vegada el segell CAI, dels quals 11 són de Catalunya i 68 municipis han renovat el reconeixement CAI.
Vilassar de Dalt per als infants.


Fa més d'una dècada, l'Ajuntament ha estat treballant en les polítiques juvenils de 12 a 30 anys. Des de l'any 2015, el consistori va apostar per la infància i adolescència, ampliant l'àrea de Joventut a Infància, Adolescència i Joventut de 0 a 30 anys, elaborant accions destinades a les diferents franges d'edat.

El pla local d'Infància i Adolescència d'2018-2021 promou el treball en cinc eixos i d’on deriven els diferents projectes:

1.     Dret a la Participació: Promoure, sensibilitzar i potenciar la participació més propera i quotidiana dels nens, nenes i adolescents a la presa de decisions del municipi.

·       Consell Infantil

·       Efecte Jove

·       Comunicació

 

2.     Dret a la Promoció de la infància i adolescència: Donar resposta a les necessitats educatives dels nens i nenes del municipi, fomentar l'educació en el temps lliure, l'accés a l'esport, la cultura i altres formes de lleure, facilitar l'accés a les tecnologies de la informació i comunicació.

·       Menuts, Festival de la Petita Infància

·       Promoció de l'Esport

·       Espai Jove

·       Curriculum Obert

·       Anem per Feina

·       Servei Mobilitat Internacional

·       Punt d'Informació Adolescent i Juvenil

·       Cultura

·       Salut

·       Medi ambient

·       Vilassar Educa

 

3.     Dret a la Promoció i ajuda a les famílies amb nens i nenes: Afavorir les accions destinades a la igualtat d'oportunitats, mantenir la perspectiva de gènere, suporti les famílies i oferir recursos de lleure i temps lliure.

·       Servei Psicopedagògic Municipal

·       Escola de Mares i Pares

·       Centre Obert i Espai Jove

·       Perspectives de Gènere

 

4.     Dret a l'Atenció i Protecció a la infantesa en risc: Millorar la detecció i el tractament de les situacions d'infantesa en risc.

·       Reforç a la infància

·       Beques menjador, excursions, colònies, casal d'estiu

·       Plans de Seguiment i Intervenció Social

·       Comissions Socials

·       Campanya de Reis

·       Casal d'Estiu

·       Centre Obert

·       Servei Assistencial a domicili

 

5.     Dret a Espais Públics i Mobilitat Segura: Promoció de la mobilitat, recuperació de l'espai públic per a la població infantil i adolescent, fomentant la seva autonomia.

·       Camins Escolars

·       Sensibilització Viària a les Escoles

·       Parcs i Jardins

·       Carril Bici

 

Des de l’Àrea d’Infància, Adolescència i Joventut volem agrair la col·laboració i recolzament de totes aquelles persones que han pogut fer possible aquest pla d’Infància i Adolescència 2018-2021.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 20 de novembre de 2018
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web