Notícies
El Consell Comarcal actua contra el mosquit tigre a Vilassar i a 16 municipis més del Maresme

mosquit tigreAmb l'arribada del bon temps revifa el mosquit tigre i és el moment d'actuar per evitar la seva propagació. El Consell Comarcal del Maresme ha signat conveni amb 17 municipis, entre els quals hi ha Vilassar, per controlar els espais públics que poden ser un focus de cria de mosquit. Aquests espais s'han començat a tractar amb un larvicida. Paral·lelament, el Consell Comarcal fa una crida a la població perquè no baixi la guàrdia i mantingui secs els recipients i objectes on se sol acumular aigua i es converteixen en punt de cria.

En el transcurs d'una setmana, una femella, alimentada amb sang humana, és capaç de pondre entre 80 i 200 ous de mosquits. La meitat seran femelles que, en set dies més, hauran criat 3.200 mosquits tigre. Aquestes xifres ja apunten la necessitat de mantenir un control sobre tots els punts susceptibles d'acumular aigua, es trobin a l'espai públic o al privat. De fet, el Consell Comarcal del Maresme alerta que el 80% dels focus de cria es troben en àmbits privats. Testos, gerros, galledes, cendrers, abeuradors, utensilis de jardineria, piscines mig buides, mobiliari exterior.... i, en general, qualsevol objecte que pugui acumular aigua és susceptible de convertir-se en punt de cria. Per això, cal revisar periòdicament casa nostra.

Pel que fa a l'espai públic, el Consell Comarcal del Maresme ha començat a actuar en 17 municipis aplicant larvicides a embornals sifònics, fonts, estancaments... La seva efectivitat és de sis setmanes, fet pel qual s'ha d'anar repetint el tractament fins el moment en què la baixada de les temperatures provoqui la mort de les larves i dels mosquits adults. A Vilassar ja s'ha actuat en diferents parts del municipi.

Més informació: Consell Comarcal del Maresme

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 12 de juny de 2019
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web