Notícies
El Castell de Vilassar va acollir un Simposi d'Arxius Patrimonials de Catalunya
El passat dimecres 9 d'octubre, la sala d'actes del Castell de Vilassar va reunir els principals especialistes del món dels arxius en una trobada d'estudiosos entorn la importància dels Arxius Patrimonials imprescindibles per al coneixement de la història de Catalunya.

L’acte, organitzat per l’Arxiu dels Marquesos de Santa maria de Barberà i l’Ajuntament, i dirigit per la Dra. Coral Cuadrada es va centrar en els Arxius Patrimonials i en els models de gestió i recerca d’aquests fons. Els diferents especialistes va fer una diagnosi de la salut dels nostres arxius patrimonials i van proposar noves formes d’accessibilitat.

Simposi arxius patrimonialsSimposi arxius patrimonials
El Simposi va començar amb la presentació i benvinguda a càrrec de Jaume Enric Zamora, Cap d’Arxius de la Diputació de Barcelona; Joan Soler, president de l’Associació d’Arxivers i Carola Llauró, alcaldessa de Vilassar.
Al llarg del matí es van fer dues taules rodones amb especialistes en què es va debatre sobre els arxius, els projectes i la recerca.

A la tarda, la trobada va continuar amb la presentació del llibre El rescat de les cent donzelles o de Sant Esteve. Genealogia y Descendència dels de la Casa y Família de Pinós al Museu Arxiu de Vilassar.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 10 d'octubre de 2019
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web