Notícies
Com gestionar els residus dels domicilis on hi ha persones contagiades per la Covid-19?
Els residus de la persona contagiada s´han de dipositar en una bossa tancada dins d´una altra, amb la resta de deixalles de la llar i llençar-ho al rebuig. Mai utilitzarem els contenidors de recollida selectiva en aquests casos.

residusEn el cas de domicilis amb positius, els residus de la persona amb la  Covid-19 o en quarantena, inclòs el material d'un sol ús (guants, mocadors, mascaretes) s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (bossa1) dins un cubell d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

Aquesta bossa (bossa 1) s'ha de tancat adequadament i introduir en una segona bossa (bossa 2), al costat de la sortida de l'habitació on, a més, es dipositaran els guants i la mascareta utilitzats per la persona cuidadora i es tancarà adequadament abans de sortir de l'habitació.

Aquesta segona bossa es dipositarà amb la resta de residus domèstics, a la bossa d'escombraries general de l'habitatge (bossa3), i que es llençarà al contenidor del rebuig.

En aquests casos mai es farà ús dels contenidors de recollida selectiva, ja que les deixalles del rebuig aniran directament a la incineradora i no hi haurà tractament manual.

Després cal fer una higiene completa de les mans, amb aigua i sabó, com a mínim durant 40-60 segons.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 26 de març de 2020
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web