www.vilassardedalt.org
Notícies

platanersA partir d’aquest dimecres 13 de maig es reprenen els treballs de poda dels plataners de la Riera Targa, carrer Rafael Riera Prats i Riera Salvet. Un treballs que es van haver d’aturar a causa de l’estat d’alarma.

Els treballs que es portaran a terme són anomenats de “poda en verd”, que vol dir que es fa quan l´arbre està actiu vegetativament i, per tant, no permeten l´eliminació d´alts percentatges de branques.

Pel que fa la presència del borrissol que transporta la llavor es produeix entre els mesos de març i maig. Per intentar reduir les molèsties i irritacions que això ocasiona, des d´aquest mes de maig es recupera la freqüència de neteja viària, perduda durant el mes de març, amb especial atenció al carrers i espais lliures amb major problemàtica de dispersió de la llavor.
 
Recordar que l´arbrat aporta un funció bàsica per a la millora de la qualitat de l´aire (absorció de contaminants i CO2), el que suposa un benefici demostrat per a la salut molt superior a les molèsties que puguin generar.
 
El Pla de Poda municipal preveu la substitució (no eliminació) progressiva de l´arbrat que, per un motiu o altre, pugui generar molèsties (com és el cas dels plataners).

Informació publicada el 12 de maig de 2020