Notícies
Vilassar commemora del Dia de l'orgull LGTBIQ+ amb activitats online
Aquest diumenge se celebra arreu del món el Dia Internacional per a l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i Vilassar de Dalt s'hi suma amb activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat.

conta contesEl 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York va tenir lloc una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; en gairebé tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com a fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament LGTBI.

Vilassar se suma a la commemoració amb un contacontes online aquest diumenge, amb un símbol penjat a la façana de l'Ajuntament i amb una acció reivindicativa a la via pública amb bancs i passos de vianants pintants amb l'arc de Sant Martí.

El contacontes online, a càrrec de l'entitat Cúrcuma, parla de models familiars amb perspectiva LGTBIQ+ i està especialment pensat per a famílies amb infants entre 3 i 12 anys. Podeu veure l'espectacle clicant aquí entre el 28 de juny i el 12 de juliol.

A més a més, durant aquests dies també podeu jugar a un joc interactiu al voltant de del col.lectiu LGBTI, les seves lluites i reivindicacions, per aprendre i repensar com estan repartits els drets i les llibertats al nostre entorn. Hi podeu jugat clicant aquí.

28 juny   28 juny


Podeu llegir la Declaració institucional del 28 de juny de 2020 en aquest document:

Manifest 28 de juny

Manifest 28 de juny

Fitxer: Manifest_del_Consell_Nacional_LGBTI_de_la_Generalitat_de_Catalunya_amb_motiu_del_28_de_juny_de_2020.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 373,43 kB

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 25 de juny de 2020
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web