Notícies
Vilassar de Dalt a la cerimònia del 'Covenant of Mayors' a Brussel·les.
Pacte alcaldes amb Zapatero

L'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, i el regidor de Madiambient, Joan Adell van participar dimarts a la cerimònia del 'Covenant of Mayors' (Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses) contra el canvi climàtic, que té lloc al Parlament Europeu de Brussel·les.

Pacte d'alcaldes per a la sostenibilitat a Brussel·les 2010

L'hemicicle del Parlament Europeu va acollir dimarts 4 de maig l'acte de signatura d'un pacte, en el qual s'hi han adherit un miler d'alclades i alcaldesses de tota Europa, que vol aconseguir reduir un 20% de les emissions del gasos amb efecte d'hivernacle que contribueixen al canvi climàtic.

L'alcalde al Parlament Europeu

Foto de grup Pacte alcaldes Brussel·les  Pactes d'alcaldes Brussel·les - hemicicle

L'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, i el regidor de Madiambient, Joan Adell van formar part de la delegació de 47 alcaldes i alcaldesses de municipis catalans que juntament amb el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, es van desplaçar fins a la seu del Parlament Europeu per donar suport a aquesta inciativa a favor de l'estalvi i l'eficiència energètica.


Intervenció Zapatero Pacte alcaldes
El President del Govern Espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, durant la seva intervenció.


QUÈ ÉS EL PACTE D'ALCALDES I ALCALDESSES?

Vilassar de Dalt s´ha adherit al Pacte d´Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l´estalvi i l´eficiència energètica. Amb la signatura del Pacte, el municipi es compromet a rebaixar les emissions de CO2 en un 20% abans de l´any 2020. El CO2 i els altres gasos d´efecte hivernacle generats per l´activitat humana tenen un paper important en l´escalfament global i en el canvi climàtic.

Els gasos d´efecte hivernacle són generats per sectors molt diversos, com per exemple la indústria i la producció elèctrica, però també per activitats pròpies dels municipis, com ara l´enllumenat públic, el funcionament dels equipaments municipals o el tractament dels residus, i també pel consum elèctric de les llars i els comerços, i el trànsit rodat urbà.

Arran de l´adhesió al Pacte, la ciutat està elaborant un Pla d´acció per l´energia sostenible (PAES), que fa un inventari de les emissions de CO2 del municipi i que definirà les actuacions necessàries per rebaixar el consum d´energia i les emissions de gasos d´efecte hivernacle. Per redactar el PAES, l´Ajuntament compta amb la col•laboració d´empreses de consultoria ambiental i amb el suport de l´Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.


Text: Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona


Més informació:

http://www.eumayors.eu/home_es.htm
http://www.diba.es/mediambient/pactealc.asp#7

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 6 de maig de 2010
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web