La RÓdio

RÓdio Vilassar de Dalt va ser un projecte que va anar agafant forma de la mÓ d’un grup d’aficionats que l’any 1981 va crear la primera emissora local (Josep Casas – Juanjo – Josep Bassas), batejada com a RV-2. Al cap d’un temps, un amant de la rÓdio esdevinguÚ el filantrop de l’emissora. Amb el tutelatge del Sr. Josep Vidal i Fuertes, va anar creixent fins que va arribar a ser una de les emissores amb mÚs cobertura del Maresme, en una Ŕpoca en quŔ la rÓdio local comenšava a envair el dial de la FM, fins aleshores patrimoni exclusiu dels grans grups mediÓtics.

A finals de 1986 l’esclat va ser tan gran que el departament de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya va tancar la nostra rÓdio, tal com va passar amb mÚs de 100 emissores que estaven en situaciˇ administrativa irregular en aquells moments. RV-2 va ser una de les darreres a desaparŔixer. Durant gairebÚ 2 anys, l┤Ajuntament va anar fent les passes necessÓries per tornar a obrir el mitjÓ. Finalment, el dia 20 de novembre de 1988, va nÓixer RÓdio Vilassar de Dalt, emissora municipal, i es va iniciar una nova etapa.

La nostra rÓdio va cap els 30 anys de vida. El camÝ es va iniciar amb un fons musical, sense programaciˇ fixa. Es van fer diverses transmissions experimentals, ben acceptades pels ciutadans de la vila. Havia comenšat el procÚs per tal de formar un consell de gestiˇ i una plantilla de col•laboradors per tirar endavant el projecte.

En el decurs d┤aquests quasi 30 anys l┤emissora ha passat per diverses etapes. La programaciˇ ha anat evolucionant amb la participaciˇ i el treball de molta gent, des de periodistes professionals a estudiants o aficionats al mˇn de la rÓdio, de totes les edats, pensaments i orÝgens

L┤emissora s┤ha adaptat a les noves tecnologies. En els darrers anys s┤han informatitzat els estudis, una millora que, amb la professionalitzaciˇ d┤una part del personal, ha permŔs implantar una programaciˇ estable i de millor qualitat.

Els serveis informatius han esdevingut l┤eix fonamental del mitjÓ, per˛ tambÚ els programes d┤humor, magazins, debats i musicals de producciˇ pr˛pia han estat i sˇn signes d┤identitat de la casa.


L┤actualitat

A poc a poc RÓdio Vilassar de Dalt ha anat integrant-se a la rica vida cultural i polÝtica del poble. L’equip actual de la rÓdio continua apostant per potenciar la informaciˇ i la cultura. Un mitjÓ de comunicaciˇ local ha de ser referent de servei i altaveu de la vida associativa i cultural del territori pel qual treballa. Per aix˛ estem estrenyent els llašos amb les entitats, associacions, institucions i persones del dia a dia del Vilassar del segle XXI.

Vivim alhora una nova revoluciˇ tecnol˛gica amb la digitalitzaciˇ de les comunicacions. Ens estem transformant i obrint al mˇn i ara, ja es pot escoltar RÓdio Vilassar de Dalt des de qualsevol lloc del planeta a travÚs d’Internet.

Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaša de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versiˇ m˛bil del web