Portada:Coneix tots els Serveis Municipals
Coneix tots els Serveis Municipals

ajuntamentAmb els serveis d’educació comencem una sèrie de petits reportatges dels serveis municipals, en què de manera sintètica es definiran els serveis obligatoris i no obligatoris que prestem, els usuaris que els utilitzen i la despesa econòmica que impliquen.
Cal considerar que hi ha una diferència fonamental en els serveis que l’Ajuntament presta. D’una banda hi ha els serveis obligatoris que un municipi d’entre 5.000 i 10.000 habitants ha de prestar, i de l’altra aquells serveis que no són de prestació obligatòria i que l’Ajuntament proporciona públicament atenent a les demandes o necessitats socials. Per altra banda, hi ha serveis que altres administracions presten en el territori de Vilassar, particularment els de salut i els educació a partir dels tres anys, que estan en mans de la Generalitat.
Per població, l’Ajuntament està obligat a prestar només els següents serveis: enllumenat públic, control d’aliments i begudes, neteja viària, seguretat en els espais públics, pavimentació i conservació de vies públiques, recollida i tractament de residus, abastament domiciliari d’aigua potable, clavegueram, accés als nuclis de la població, cementiri, parc públic, biblioteca pública, mercat, serveis d’informació i comunicació públiques.
La resta de serveis que prestem en termes d’educació, atenció social, promoció econòmica, esports i cultura, per posar uns exemples, no són de prestació obligatòria tot i que puguin ser molt importants en termes d’utilitat pública.
Esperem que aquesta informació us sigui d’utilitat per entendre millor el funcionament de l’Ajuntament.

Xavier Godàs
Alcalde

Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web