Portada:Atenció Social:El Centre Obert de Vilassar de Dalt
El Centre Obert de Vilassar de Dalt

centre obertEl Centre Obert és un servei a disposició de la població infantil i juvenil del territori en edats compreses entre els 10 i els 18 anys, que depèn de la Regidoria de Serveis Socials de l´Ajuntament de Vilassar de Dalt. Es tracta d´un espai que reforça els vincles relacionals, tracta les pautes escolars dels nens i els joves amb dificultats d´aprenentatge, i intervé en casos de risc social. És un servei a cavall dels serveis educatius i l´atenció social.

El Centre intervé fora de l’horari lectiu i possibilita, així, l’educació dels nois/es des d’una perspectiva global i complementària a l’escola, a través d’una relació directa amb els menors i la família, o bé mitjançant entitats i institucions d’educació formal i no formal del municipi.

El servei funciona des del  1997 amb la voluntat de treballar des de la prevenció i donar suport a nois i noies i a les seves famílies durant la etapa de la pre-adolescència i adolescència. L’equip de professionals que hi treballen està format per una directora/educadora social, una educadora/pedagoga i un educador de suport format en el camp del lleure. El centre també compta amb monitors esportius i de lleure per a realitzar activitats setmanals o esporàdiques obertes a joves del municipi.

Àrees en les que intervé el Centre Obert:

Àrea acadèmica:  Suport i orientació escolar a nois i noies inscrits de dilluns a dijous de  16.30h a 19.30h. Coordinació amb els centres educatius del municipi.

Àrea sòcio-afectiva:  Acompanyament personal als nois i noies i llurs famílies mitjançant tutories individualitzades i tallers formatius, per potenciar el desenvolupament integral com a persona.

Àrea  lúdico- esportiva:  Festes tradicionals, tallers, casal d’estiu i activitats esportives. Concretament el Projecte “Obre’t a l’esport”, adreçat a nois i noies de  11-20 anys, ofereix activitats esportives gratuïtes al Poliesportiu de Can Banús. D’altra banda,  el “Projecte Ningú sense esport”, apropa els menors al món de la natació  mitjançant la organització de cursets d’iniciació i perfeccionament en coordinació amb la piscina municipal.

Suport i orientació familiar: tallers pràctics per a pares i mares amb fills/es adolescents  i assessorament a famílies.

L’Ajuntament cobreix gran part del finançament del servei, que també rep una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix el 2% del cost total del centre. Les quotes de les famílies dels menors inscrits també ajuden a finançar aquest servei.

Cost del servei:

Costos directes del servei: 36.139,22€
Cost assumit per les famílies: 2.659€  
Cost assumit per l'Ajuntament: 32.480,22€
Part subvencionada per la Diputació: 1.000€


L’Ajuntament no té la obligació legal d’oferir aquest servei, però com en d’altres municipis els Centres Oberts són valorats en tant que espais socioeducatius necessaris per donar  suport a infants, joves i  famílies en risc social i en etapes complicades del creixement dels menors. Aquest servei contribueix a combatre el fracàs escolar, l’absència d’objectius curriculars, i l’exclusió social per causa de mancances educatives i socials.

 

Professionals que ofereixen aquest servei:

Equip docent centre obert


Direcció:
Sílvia Domènech

Educadors:

Míriam López

Jordi Sánchez

Nombre d'usuaris:

Atenció a 85 menors/ anual (curs 2013-14).

Horari:

De 15 a 20h de dilluns a divendres.

Matins visites concertades.

Ubicació:

C/ Camí Can Pons 21-27

Pàgina web: www.centreobert.cat

Preu per assistència:

Menors inscrits durant el curs: 25,10 €/trimestre

Menors no-inscrits durant el curs: activitats lúdiques i esportives gratuïtes.

Casal d’estiu: 90€ (inscrits) i  105€ (no-inscrits).

Aquest casal té una durada de tres setmanes durant el mes de juliol amb horari de 9 a14h excepte quan s’organitzen sortides.

 

 

 

Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web