SERVEI DE JOVENTUT
El Servei de Joventut és un servei públic i gratuït dirigit joves d´entre 12 i 30 anys. El servei funciona des dels anys 80 i ha tingut diverses anomenades: des del Casal de Joves, passant pel Punt d´Informació Juvenil o Espai Jove fins a l´actual Servei de Joventut. Tot i les variants sempre ha mantingut l´objectiu de donar resposta a les demandes i necessitats dels joves del municipi, garantint els seus drets en tots els àmbits de la seva vida perquè arribin a un desenvolupament en plena autonomia personal.

El Servei de Joventut treballa des de la transversalitat amb diferents àrees de l’ajuntament com el Centre Obert, els Serveis Socials, la Promoció Econòmica, l’àrea de Cultura, la d’Esports, la d’Educació, l’Habitatge, i el treball mancomunat amb els municipis del Maresme i les institucions governamentals, com Consell Comarcal, l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona i la Secretaria General de Joventut.

Des del Servei de Joventut es duen a terme els següents projectes:

Anem per feina:
Es dóna suport, assessorament i informació a joves d’entre 16 i 30 anys en la recerca de feina. També els orienten sobre els recursos laborals que hi ha al seu abast a l’hora d’escollir un itinerari educatiu.
Ajuden en les inscripcions del Programa de Garantia Juvenil, projecte subvencionat per l’Unió Europea i gestionat per la Generalitat de Catalunya que pretén reduir l’atur juvenil.
Es realitzen atencions a familiars per orientar de les diverses opcions que existeixen després de l’últim curs de l’ESO.
Es fan sessions orientatives als estudiants de 4t ESO de l’ Institut Jaume Almera sobre les diferents opcions després de l’ESO.
Aquest projecte es treballa transversalment amb les àrees de Serveis Socials i Promoció Econòmica.

Mobilitat internacional:
Es dóna suport per iniciar un projecte laboral a un país estranger. També es realitzen xerrades, tallers i assessories personalitzades. Aquest projecte es porta a terme conjuntament amb 19 ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal i l’empresa Nexes.
Informació sobre el projecte a:
mobilitatjove@ccmaresme.cat
facebook.com/mobilitat.internacional.maresme

Consell Municipal de Joventut:
És un organisme de participació democràtica i de consulta dels joves de Vilassar i de les seves associacions en els assumptes municipals.

Obre’t a l’Esport:
Activitat d’esport gratuïta que es porta a terme tots els divendres:
Futbol de 15:30 a 16:30h, al poliesportiu
Fitness de 16:30 a 17:30h, al poliesportiu.
Aquesta activitat es realitza conjuntament amb el Centre Obert.

Concurs de Fotografia:
Concurs anual de temàtica lliure per a tots els aficionats a la fotografia.
És un concurs organitzat conjuntament amb els serveis de Joventut de Premià de Dalt, Cabrils, Vilassar de Mar, Argentona i Cabrera de Mar.

Corresponsals de l’IES:
És una iniciativa que es realitza conjuntament amb I’IES de Cabrils. Els corresponsals fan d’enllaç entre els Serveis de Joventut i els companys de classe fent difusió de la informació d’activitats dels dos municipis, informació de qualsevol temàtica d’interès juvenil de projectes, campanyes, serveis d’entitats i institucions governamentals.

Punt Informació Juvenil:
Informació, Orientació i assessorament de qualsevol tema d’interès per als joves. Servei d’ordinadors per a consultes i realització de treballs.

Celebració de Festes Populars:
Conjuntament amb el Centre Obert s’organitzen diverses accions per celebrar festes populars com la Castanyada (túnel del terror), Sant Jordi (parada a plaça), Nadal...

Converses en Anglès:
És una activitat per practicar, parlar, millorar la llengua anglesa mitjançant la conversa.


Professionals que ofereixen el servei:
Tècnica de Joventut: Maite Subirats i Vila

Maite subirats


Nombre d’usuaris:
La participació en cada projecte es diferent i oscil•lant. Tot i així la xifra de participació de l’any 2014 és la següent:

Projecte Nombre d’usuaris

taula usuaris

Horari:
De dilluns a divendres de 9h a 15h
Dimarts i dijous de 16h a 19h

Ubicació:
C/Camí de Can Pons 21-27, Vilassar de Dalt.

Preu per assistència:
Cada activitat té un cost diferent i el que es pretén és que l’ajuntament assumeixi una gran part del cost de l’activitat per a que el jove tingui una mínima despesa.

Cost del servei:
Costos directes del servei: 41.841,32€
Cost assumit per l'Ajuntament: 41.841,32€

Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web