Notícies
Vilassar recull 21 tones de roba usada

humanaDurant el 2015, Vilassar de Dalt ha recollit poc més de 21 tones de tèxtil usat segons les dades que ha fet públiques l’organització Humana.
Fotografia: Humana

HUMANA va recollir, per mitjà dels 5 contenidors que té instal·lats al municipi, 21.683 kg de tèxtil usat a Vilassar de Dalt al 2015, una xifra lleugerament inferior respecte l´any 2014 (22.934 kg). Es tracta de roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A Catalunya, disposa de 1.450 contenidors que l´any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat. A nivell global, la Fundació va recollir a Espanya 16.800 tones amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera un lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg.

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l´emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 21 tones recollides l´any passat a Vilassar de Dalt representen un estalvi de 68 tones de CO2 a l´atmosfera.

Tots els recursos generats amb l´activitat de recollida i valorització de la roba a Espanya es dediquen a la finalitat social de l´organització. Gràcies a això, entre 2010 i 2014 es van destinar 9,3 milions d´euros a projectes d´educació i agricultura a l´África, Amèrica Llatina i l´Àsia.

Anualment els programes de cooperació de la Fundació involucren 90.000 persones, bàsicament en àrees rurals amb elevats índex de pobresa. Entre els països en què Humana hi treballa juntament amb les organitzacions i la població locals hi ha Angola, Guinea Bissau, Moçambic, República Democràtica del Congo, Malawi, Zàmbia, Zimbabwe, Xina, índia, Equador o Brasil. A més, alguns d´aquests projectes han rebut fons externs procedents de la Unió Europea o de l´Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

HUMANA és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l´Àfrica, Amèrica Llatina i l´Àsia, i també d´ajuda social al territori més proper.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 15 de febrer de 2016
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web