Agenda
Dissabte, 21 de maig de 2016  -  18.30 h
Revela'T 2016: Xerrada Tres generacions de fotoperiodistes
Xerrada amb Manel Armengol, Kim Manresa i Samuel Aranda

Una xerrada-coloqui amb aquests tres reconeguts fotoperiodistes que abarquen diverses etapes de exercici professional al llarg dels últims 40 anys. Es parlarà sobre la llibertat d'expressió, els mitjans i el poder, la fotografia de premsa com a revolució social, etc.  en un diàleg obert i directe amb els assistents. Seguidament, al mateix Museu Arxiu, inauguració de l'exposició La mirada líquida, de Michael Kenna.

KennaLa mirada líquida de Michael Kenna

Tot i ser un dels més llorejats fotògrafs del circuit internacional, la primera exposició monogràfica de l'obra de Michael Kenna a l'estat espanyol es va veure per primera vegada el 2013 en l'espai de Michael Dunev Art Projects de Torroella de Montgrí. L'afluència de públic va ser constant durant el mes que va durar l'exposició, amb visites diàries de persones (sobretot fotògrafs) viatjant expressament des de Barcelona per veure en directe l'obra d'un artista que només coneixien pels seus llibres. Molts es van sorprendre per la grandària de les imatges (d'aproximadament 20 x 20 cms) comentant que les havien imaginat en major format. Kenna respon que "La mida sí que importa!" La majoria de la gent mira les fotografies des d'una distància de 30 cms. Aquesta és una distància molt íntima. Com més gran és la fotografia, més t'allunyes i, de sobte, estàs veient un objecte. Ja no estàs compromès de la mateixa manera. Per a mi, més petit és millor ".

Amb més de 400 exposicions individuals a tot el món, fotografies en les col·leccions permanents en gairebé un centenar de museus i una vintena de llibres publicats, l'obra de Kenna és reconeguda internacionalemente per les seves serenes qualitats meditatives, la seva temperada i minimalista composició i una exquisida tècnica de laboratori.
 
Kenna porta trenta anys fotografiant el món natural, elements arquitectònics, parcs, fàbriques i espais industrials que captura amb exposicions llargues, algunes d'elles de fins a vuit hores, amb la seva càmera de pel·lícula de format mitjà. Evita les tecnologies digitals, optant per la cambra fosca tradicional, imprimint ell mateix cada còpia de gelatina de plata. I en el camí ha creat escola: la seva influència es palpa en l'obra de molts fotògrafs quan no una burda imitació.

L'exposició de Michel Kenna ha estat cedida per Michael Dunev Art Projects, un centre d'art contemporani situat a la població medieval de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

Lloc: Museu Arxiu de Vilassar
Hora: 18.30 h
Tipus d'acte: Exposició, Conferència
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
 
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web