Agenda
Divendres, 27 de maig de 2016  -  20 h
Revela-T 2016: Inauguració oficial

Obertura oficial del Festival Revela'T 2016 i inauguració de l'exposició Perú, viaje al Sol de Juan Manuel Castro Prieto, Premi Nacional de fotografia 2015 amb la presència de l'artista.

viaje al solPerú, viaje al Sol de Juan Manuel Castro Prieto

Comissariada per Alejandro Castellote, aquesta exposició presenta el treball de Juan M. Castro Prieto desenvolupat al llarg d'onze viatges al Perú.

Ara fa gairebé onze anys que Juan Manuel Castro Prieto va embalar el seu recentment inaugurat laboratori professional de fotografia per emportar-se'l a Cusco i positivar-hi les millors còpies que mai s'han fet de Martín Chambi - el gran mestre de la fotografia peruana - la obra és per a Castro Prieto sinònim d'honestedat i de passió. En algunes de les imatges d'aquest artesà indígena de principis de segle hi ha les claus que van posar en marxa una sèrie de viatges que, onze anys després, ens mostren, no només l'evolució i maduresa de l'obra fotogràfica de Castro Prieto, sinó les empremtes d'una altra expedició més personal en la qual la vida, l'experiència i els somnis són els protagonistes.            

Juan Manuel Castro Prieto

Economista de formació, la seva vinculació amb la fotografia comença el 1977 i, com la majoria dels autors de la seva generació, ho fa de forma autodidacta. Al començament dels anys vuitanta, ingressa en la Reial Societat Fotogràfica de Madrid on coneix a Gerardo Vielba, Gabriel Cualladó, Paco Gómez i Joan Dolcet.

El 1990 va viatjar a Cusco, Perú, per fer costat de Juan Manuel Díaz Burgos els positius del mestre peruà Martín Chambi a partir de les plaques de vidre originals

La seva obra ha estat objecte de nombroses exposicions.

Lloc: Espai Polivalent L'Estrella (antic mercat municipal)
Hora: 20 h
Tipus d'acte: Exposició, Festa
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
 
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web