Candidatura d'Unitat Popular
Auditoria Ciutadana de Vilassar
 • Cartell auditoriaA partir de la moció impulsada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilassar de Dalt —aprovada en el ple municipal celebrat el passat dia 23 de juliol del 2015— i a causa de la greu situació financera en la que es troba immers el poble, volem realitzar una auditoria ciutadana del deute a través de la creació de l'Observatori Ciutadà Municipal (OCM).

  L´Ajuntament de Vilassar té actualment un deute superior als 25 milions d´euros que s'ha generat durant els últims 15 anys, cosa que el converteix en un dels municipis més endeutats de Catalunya (ràtio d'endeutament del 264%; endeutament per càpita de 2.800 €/persona). Un deute que haurem de pagar les actuals i futures generacions de Vilassar.

  Una auditoria és l´examen crític i sistemàtic que realitza un grup de persones independent del sistema auditat. En concret, l´auditoria ciutadana del deute consisteix en la revisió i verificació d´aquells expedients que han generat un deute, constituint una eina participativa i eficaç de control ciutadà. Els seus resultats seran fruit de la verificació i la valoració de la pluralitat de membres que el componen i permetran a tots els vilassarencs i vilassarenques disposar d´una informació contrastada sobre l´abast del deute i les seves causes reals.

  Les Auditories Ciutadanes s´han realitzat i ho estan fent amb èxit a molts municipis de Catalunya, no inventem res. Us adjuntem una guia basada en el model seguit a la població de Moià, municipi amb característiques molt similars a les de Vilassar, i comptem amb el suport de la PACD (Plataforma d´Auditoria Ciutadana del Deute).

  Per conèixer com s´ha generat el deute (com hem arribat a aquesta situació) i evitar que es repeteixi en el futur, us convidem a participar a la reunió que tindrà lloc al Casal Piferrer el 4 de març del 2016 a les 20h per crear el primer Observatori Ciutadà Municipal (OCM) i la primera auditoria ciutadana del deute de Vilassar.

  Guia Auditoria Ciutadana

  Guia Auditoria Ciutadana

  Fitxer: GUIA_AUDITORIA_CIUTADANA_DEL_DEUTE_DE_VILASSAR.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 12
  Mida: 993,45 kB

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 15 de febrer de 2016
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat
Anar a la versió mòbil del web