Els Formularis
Hort Social i Comunitari, participa!

cartell hort comunitariVilassar disposarà, en els propers mesos, d’una àmplia zona per a horta als terrenys del polígon industrial PP12 Riera de Vilassar. Durant el mes de juliol l’Ajuntament ha engegat un procés participatiu obert a tota la població amb l’objectiu de concretar el projecte definitiu d’Hort Social i Comunitari de Vilassar.

El Ple ordinari del més de maig va aprovar l’avantprojecte d’Hort Social i Comunitari fruit dels treballs duts a per una comissió municipal integrada per tots els grups municipals, la secció ecologista de La Massa i experts a títol personal. L’avantprojecte planteja el treball i la formació en agricultura ecològica a través de l’acció comunitària. És a dir, que les feixes llaurades siguin treballades de manera cooperativa i solidària, i que l’excedent generat es destini al Banc dels Aliments de fresc per a persones i famílies en situació de risc d’exclusió social i insuficiència alimentària. La proposta inicial també inclou la possibilitat que sigui un espai de treball i formació professional per a persones que es trobin a l’atur, siguin econòmicament vulnerables i estiguin ateses pels serveis socials municipals.

Els mateixos terrenys del polígon on s'instal•larà la zona d'hora comunitària també acolliran un espai gestionat per la jardineria pública municipal, de manera que s’encetaran projectes de gestió del verd com el de compostatge, a fi i efecte de generar recursos propis en adob ecològic.

Vols participar en el projecte? Apunta't a l'OAC (Oficina d'Atenció Ciutadana. Plaça de la Vila) o omple el següent formulari:

*
*
*Formes part d'una entitat o associació?
Cliqueu per veure l'ajuda *
He llegit i accepto la política de privacitat

Per concretar el futur projecte, l´Ajuntament ha dut a terme aquest mes de juliol un procés participatiu obert a tothom. La primera sessió, celebrada al Museu Arxiu, va servir per presentar l'avantprojecte i escoltar les experiències que s'han portat a terme a d´altres municipis. La sessió va comptar amb la presència de l'Hort comunitari de Mira Sol (Sant Cugat del Vallès), l'Hort comunitari de Ca n'Anglada (Terrassa) i la Cooperativa Tarpuna. Entre les conclusions que es van extreure d'aquesta primera jornada informativa destaca la necessitat de la implicació de la població per al bon funcionament de l'Hort comunitari, punt en què van coincidir tots els ponents.

Primera jornada del procés participatiu d'Hort social i comunitari

Primera jornada del procés participatiu d'Hort social i comunitari

La segona jornada del procés participatiu va tenir lloc al mateix espai que acollirà l'Hort Social i Comunitari (Camí pla de Vilassar, cantonada amb c/ Francesc Tosquelles. Polígon Industrial Riera de Vilassar). La sessió, titulada 'L'Hort comunitari de Vilassar de Dalt: com volem que sigui?', va servir per posar les bases del funcionament del futur hort. Una vintena de persones van assistir a la trobada amb l’objectiu de començar a perfilar l’ús, el funcionament i l’organització de l’espai destinat a l’hort. Tot i que van sorgir diferents propostes de parcel•lació del terreny -des d’una gran parcel•la conreada entre tots a la idea de petites parcel•les més individualitzades - tots els assistents van estar d’acord en mantenir el caràcter comunitari que s’inclou en l’avantprojecte. Amb les propostes sorgides en aquesta sessió es començarà a elaborar un document de treball que s’anirà completant amb les noves propostes que sorgeixin de la trobada que tindrà lloc el mes de setembre. 

Sessió de treball hort social i comunitari

Sessió de treball hort social i comunitari

Informe del taller participatiu:

Informe taller participatiu hort social (juliol 2017)

Informe taller participatiu hort social (juliol 2017)

Fitxer: Informe_taller_participatiu_Com_volem_l_hort_Vilassar.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 7
Mida: 192,58 kB

Informe de resultats de la sessió de treball a l'hort (17.02.2018)

Informe de resultats de la sessió de treball a l'hort (17.02.2018)

Informe de resultats de la sessió de treball a l'hort (17.02.2018)

Fitxer: Informe_taller_participatiu_Com_organitzem_l_hort_Vilassar.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 6
Mida: 347,37 kB


Informació publicada el 18 de juliol de 2017
Ajuntament de Vilassar de Dalt @ 2012
Plaça de la Vila, 1 - 08339 Vilassar de Dalt - Tel. 93 753 98 00 - oac@vilassardedalt.cat