Vilassar se suma a la commemoració del Dia Internacional Contra l'Homofòbia, Bifòbia i Transfòbia

17mUn any més, l'Ajuntament de Vilassar se suma a la commemoració d'aquest Dia Internacional, una diada que se celebra des del 1990, quan l' Organització mundial de la salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals. Durant tot el dia d'avui, la bandera LGTBI onejarà al balcó de l'Ajuntament.

Avui, 17 de maig, se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia. Des que el maig de 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar aquesta data per reivindicar la lluita contra l'homofòbia.
Les polítiques LGTBI tenen com a objectiu promoure el respecte per la diversitat afectiva-sexual i de gènere i erradicar la LGTBIfòbia, amb la voluntat de fomentar la igualtat, la justícia i la llibertat de totes les persones, sense discriminacions.

Els principis d'equitat i de no discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Clicant aquí, podreu trobar més informació relacionada amb la campanya “Digues prou a la LGTBIfòbia”, de la Generalitat de Catalunya on s'explica quin és el procediment per fer les denúncies, quins fets són denunciables, com defensar els drets LGTBI i sobretot, la importància de no dubtar a denunciar davant de qualsevol discriminació.

Clicant aquí podreu veure una sèrie de vídeos sobre el deure d'intervenció en casos de discriminació en persones LGTBI editats per l'Escola d'Administració de Catalunya i la DG d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya.

Clicant aquí podreu llegir la declaració institucional d'aquest 2020.

D'altra banda, us recordem que des del Consell Comarcal del Maresme s'ofereix el SAI LGBTI, un servei d'informació, assessorament, sensibilització i atenció integral a les persones en situació de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat i expressió de gènere.
Adreça: carrer de Cosme Churruca, 88 (entrada pel passatge dels Telers) 08301 Mataró
Tel.: 93 702 28 12

17/05/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55