Open Arms converteix una nau de Vilassar en centre d'operacions durant la crisi de la COVID-19

open armsUna setantena de voluntaris de l'ONG Open Arms col·laboren des d'aquesta setmana amb l'Institut Català de la Salut en la realització de tests de COVID-19 en residències de gent gran del Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès Nord. Aquest és un dels projectes en què participa l'ONG de Badalona que, aquests dies, té la seva base logística en una nau de Vilassar de Dalt.

En concret, seran 75 voluntaris i una flota de 30 vehicles amb què atendran unes 200 residències, on acompanyaran el personal d'infermeria per realitzar tests de diagnòstic ràpid de coronavirus, recollir mostres i portar-les als laboratoris corresponents, on el Servei de Microbiologia fa després les proves per PCR. En funció dels resultats, l'ONG ajudarà també a sectoritzar les residències i organitzar els espais per mantenir en aïllament als usuaris contagiats. Per realitzar aquesta tasca, els voluntaris i voluntàries han rebut formació específica.

A més d'aquest projecte, Open Arms participa en un assaig clínic impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida, de l'Hospital Germans Trias i Pujol i IrsiCaixa i ja realitza test diagnòstics a ciutadans i professionals que han estat en contacte amb contagiats. El tercer projecte en què participa l'ONG és l'acompanyament en el trasllat de persones de residències a Barcelona.

Cliqueu aquí per veure el reportatge del programa Tot es mou de TV3

16/04/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55