La Generalitat activa un certificat per justificar els desplaçaments

certificatPer facilitar la justificació dels desplaçaments per part de la ciutadania en un control policial dels Mossos o la Policia Local, la Generalitat ha activat un "certificat d'autoresponsabilitat" que tothom es pot descarregar d'internet i que serà efectiu a partir de diumenge a les 12 de la nit.

Protecció Civil ha editat un model decertificat autoresponsable de desplaçament en el marc d'estat d'alarma per tal de facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades.

On puc trobar el document?

  • Us el podeu descarregar en aquest enllaç.
  • Els Mossos d'Esquadra o la Policia Local en tindran còpies impreses   
  • També en poden tenir còpies els establiments comercials autoritzats a obrir i als centres de treball (no és obligatori)
  • A partir de dilluns n'hi haurà una versió digital

Qui l'ha d'omplir?

És un document personal que cadascú ha d'omplir amb les seves dades. En el certificat es demana marcar el motiu pel qual se surt al carrer entre els que hi ha especificats, i concretar el trajecte del desplaçament.

Tothom l'ha de portar?

No és obligatori però recomanable. Portar el document és voluntari, però facilita la justificació del desplaçament durant el confinament i la feina dels Mossos i la Policia Local per comprovar-ho.


Si vaig a peu també l'he de portar?

És necessari a peu o en vehicle. Però si baixes les escombraries o passeges el gos, no cal perquè serà fàcilment explicable i seràs prop del domicili.

Qui me'l pot demanar?

Només poden demanar que justifiquis el teu desplaçament els Mossos o les policies locals, que fan els controls.

Preguntes i respostes sobre el certificat:

21/03/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56