La seguretat centra la xerrada informativa de la Policia Local i Mossos d'Esquadra

El passat dimarts 3 de març, un centenar de persones van omplir la sala d'actes de la biblioteca per escoltar la xerrada de la Policia Local i Mossos d'Esquadra sobre la situació actual en matèria de seguretat i delinqüència al municipi.

La xerrada, organitzada pel Consell de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, es va dividir en dues parts. D'una banda, l'exposició de l'inspector en cap de la Policia Local, Josep Lluís Vargas, qui va analitzar els fets delictius coneguts i denunciats al municipi. Unes dades que es van fer públiques dilluns a la Junta Local de Seguretat que va estar presidida pel Conseller d'Interior, Miquel Buch.

I d'altra banda, una segona part que va anar a càrrec dels Mossos d'Esquadra de l'ABP de Premià de Mar que van exposar mesures de prevenció per intentar evitar els robatori en domicilis.
Durant la ponència també es va parlar de l'augment puntual i inusual de robatoris que s'han viscut a Vilassar i al Maresme en els darrers anys. Però que, tot i això, van remarcar que segueix sent una zona segura i que els robatoris han anat disminuint passant d'una mitjana de 30 fets per trimestre entre el 2016 i el 2018 a un màxim de 10 de mitjana el 2019.
Els agents van explicar com es coordinen per posar solució a aquesta situació i el traspàs efectiu de la informació per poder fer efectives les detencions.

Xerrada seguretat

xerrada seguretat


Consells de seguretat

Des de la Policia Local i Mossos d'Esquadra recomanen actuacions preventives com la de connectar l'alarma sempre que es marxa de casa, però també quan anem al dormir. Protegir les finestres amb reixes i escollir portes blindades i de doble pany. A la nit, cal evitar deixar les claus posades al pany interior o en llocs fàcils de trobar. En cas de tenir pati exterior és bo deixar els llums encesos. També recomanen col•locar una balda interior a les portes d'accés. Quan marxem de vacances cal ser molt prudents alhora de difondre-ho en xarxes socials. En cas de tenir reixes cal deixar les persianes mig obertes i tenir llums amb temporitzador perquè l'habitatge mai quedi a les fosques. Una altre de les recomanacions perquè la casa sembli habitada és la de deixar roba estesa i demanar a algú que ens buidi la bústia perquè no hi hagi acumulació de correu.

D'altra banda, cal avisar la policia sempre que notem la presència de persones alienes que observen o controlen un domicili o vehicles sospitosos. Cal intentar recordar característiques de les persones i matrícules de vehicles.

Tots aquests consells, i les dades publicades, i molts d'altres són els que es van poder escoltar a la xerrada i que podeu consultar en els següents documents:

 

 

06/03/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:56