​Oberta la convocatòria d'ajuts per a la restauració i els centres d'estètica i bellesa

ajuts covidA partir d'aquest dimecres 28 d'octubre ja es poden sol·licitar els ajuts directes aprovats pel Departament d'Empresa i Coneixement i que van destinats a activitats de restauració i centres d'estètica i bellesa, afectats econòmicament per les noves restriccions aprovades per tal intentar frenar els contagis de la Covid-19.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ja ha publicat la convocatòria, aprovada el passat dimarts 20 d'octubre pel Govern, i en la que el Departament d'Empresa i Coneixement ha posat en marxa una línia d'ajuts directes i ampliables al sector de la restauració, centres d'estètica i bellesa de 40 milions d'euros per compensar aquests sectors, que són els més afectats per les mesures restrictives sanitàries.

Els establiments podran sol·licitar l'ajut a partir de demà dimecres, 28 d'octubre, a les 9 del matí. El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà en 15 dies o fins l'exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del 31 de desembre de 2020. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s'eleva a 40 milions d'euros. L'import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros en funció de les seves necessitats.


OBJECTE AJUTS

Concessió de les subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i els centres d'estètica i bellesa, amb la finalitat de reactivar i impulsar aquestes activitats davant de la situació de tancament que ha comportat la Resolució SLT/2546/2020, per la qual s'adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

BENEFICIARIS

Professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d'un centre d'estètica i bellesa, donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament.

DESPESES SUBVENCIONABLES

Qualsevol tipologia d'acció que dugui a terme l'empresa entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2020 que pugui suposar per l'empresa una recuperació o increment del volum de vendes. Així com l'estimulació de la demanda i enfortir la solvència financera, i totes aquelles actuacions que vagin a fomentar la creació de sistemes efectius i àgils de venda on-line i la seva logística.

CARACTERÍSTIQUES

Procediment de concessió de les subvencions: Concurrència no competitiva (estricte ordre d'entrada).
Organisme responsable: CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya)
El pagament de la subvenció es farà en un únic lliurament i un cop justificada l'execució de l'actuació.


QUANTIA DE L'AJUT

Fins el 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.500 euros.

TERMINI

El termini de presentació de les sol·licituds comença a les 9:00 hores del 28 d'octubre i fins un termini de 15 dies o fins l'exhauriment del pressupost destinat a aquest programa.

ON ES PODEN DEMANAR

http://canalempresa.gencat.cat

http://ccam.gencat.cat

http://empresa.gencat.cat/ca/inici/

BASES REGULADORES D EL'AJUT

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REBAIXA DE LLOGUERS


A banda d'aquestes actuacions, la Generalitat va aprovar dimarts, 20 d'octubre, un decret llei del Departament de Justícia per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials. Els arrendataris de locals comercials tancats o amb l'ús limitat per les mesures contra la COVID-19 podran renegociar el preu dels lloguers.

Més informació. 

27/10/2020
Fins el 31/12/2021
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-02-2021 11:55