Educació ambiental dins i fora de l'escola

Última revisió 22-04-2021 10:46
21/04/2021

La Gerència de Serveis d'Espais Naturals de l'Àrea d'Infrastructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona promou i gestiona el programes d'educació ambiental “Coneguem els nostres parcs” i “Viu el Parc” adreçats alumnat de Cicle Superior d’Educació Primària. Aquests programes, que compten amb el suport  tècnic i econòmic de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, Regidoria d’Educació i Medi Ambient, pretenen donar a conèixer el medi natural més proper i treballar en la sensibilització envers el patrimoni natural i cultural.

En aquest context, els alumnes de 5è de Primària han realitzat l’activitat “La festa al parc” que té diferents fases: Una primera que consisteix en una sessió de treball a l’aula amb un educador/a ambiental. La segona fase del programa consisteix en la celebració d'una jornada festiva al parc de la Serralada Litoral (Sant Mateu) per a l'alumnat participant en el programa. Durant la jornada es fan diferents activitats ludicoformatives en format divers: joc de pistes, taller plàstic, itinerari de descoberta, entre d'altres.

Per la seva banda, els alumnes de 6è de Primària van participar en el programa “Coneguem els parcs”. Amb l'objectiu de donar a conèixer l'entorn natural més proper es realitza un treball previ a l'aula i un itinerari pedagògic guiat als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals concretament al Parc Natural del Montseny (Collformic).

Totes les escoles de primària de Vilassar de Dalt (Escola Francesc Macià, IE Sant Jordi i Escola Immaculada) han participat i gaudit d’aquest programa durant els mesos de març i abril amb molt bona resposta i valoració per part  tant del professorat com de l'alumnat .

Les activitats van ser adaptades a les mesures sanitàries establertes pel PROCICAT.

Per a més informació us podeu adreçar a: parcs.diba.cat

domenechps@vilassardedalt.cat / 937530008

Et pot interessar